10 Temmuz 2011 Pazar

Gül Devri





İlk kurdele nakışı çalışmamı gururla sunarım :)
El nakışı kursuna başladığım halde görev yapan eğitmenin tayini çıkması ve yerine bu işten bihaber olan yeni bir vatandaşın gelmesi nedeniyle kursu bıraktım..Kursta yaptığım sadece burada en alttaki fotoğrafta gördüğünüz deneme ve öğrenme maksatlı yaptığım iştir.

İnternet ve dergilerden bu işi öğrenebileceğim içim çokta üzüldüm diyemiyorum..Majestik'in sitesinde 2010 Kurdele Nakışı Yarışmasın'da Jüri Özel ödülü alan bu şahane havluyu gördüğümden beri yapmak istiyordum..Majestik kataloğundan yararlanıp desen çıkardım ve malzemeleri aldım..Orada yazan malzemeleri almıştım ama hoşuma gitmedikleri ve tasarımı biraz değiştirdiğim için malzemelerde değişiklik yaptım..

Kendime yeni başlamış bir motifini yapmıştım...Daha benimkini bitirmeden siparişler geldi..Bu da onlardan biri..Orijinalinden biraz farklı benimki..Mesela oradaki gül elde yapılıp dikilmiş ben havlu üzerine işledim..Sap kısımları da nasıl bir teknikle yapılmış anlayamadım pek..Ben sap işi yaptım..Güller ve tomurcuklarda kırmızı değilde narçiçeği tonlarında..

Kendisi oldukça ağır olduğu için kenar desenleri yapmadım..Ama kendiminkine yapmayı düşünüyorum..Ütülediğim halde kasnak izleri gitmedi zamanla geçeceğini düşünüyorum..
Bu işin ustaları olanlar hatalarımı görmezden gelmenizi rica ediyorum..Sevgiler ♥♥



5 yorum:

  1. kurdele nakisi benim de favori el-isi hobilerimdendir... havlun cok sahane olmus, hatta o kadar begendim ki aynisindan yapmayi ben de istiyorum :) bu arada, ben de kurdele nakisi kursuna baslayip memnun kalmayip da dergilerden ogrenenlerdenim :)

    YanıtlaSil
  2. MashaAllah this is super cute..flowers are perfect in shape :)
    you are so talented sweet girl..Allah bless you more and more.aamin

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık çok güzel olmuş çok beğendim

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel, çok değerli bir çalışma, tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  5. ♥♥edibe @ edbdesigns♥♥Yeni başladım ama Ebru'dan sonra benimde favorim olacak gibi..Teşekkür ediyorum..Yaparsın inş :)Dergi ve net ortamında rahatlıkla öğrenebilirolduğu için katlanamadım o gelen vatandaşa!Dergilerden öğrenip bu işin ustası olanları gördüm hatta:))

    ♥♥CREATIVE MIND♥♥ Thank you very much..yes, wonderful roses :)Your very kind of you..Amin..Soundly :)

    ♥♥03bellinda♥♥ Teşekkürler.Sizin daha güzelleri olur umarım..

    ♥♥Elisi Defteri♥♥ dedi ki...Değerli bulduğunuz için teşekkürler..

    YanıtlaSil